Ana Sayfa Oyuncu, Sunucu ve Ekran Yüzleri Sermin Hümeriç

Sermin Hümeriç
Oyuncu :
Sermin Hümeriç

 

Sermin Hürmeriç ,
(bazı filmlerinde Sermin Şen)
1947 yılında Trabzon'da doğmuştur.Türk, Tiyatro,
sinema ve dizi oyuncusu. Özellikle Eşkıya filmindeki Keje ve Ekmek Teknesi dizisindeki Ayhan 
hanım rolleriyle tanınır.Muhsin Bey filminde adını duyuran sanatçı, film sonrasında 
Şener Şen ile evlendi, yine bir hit Şener Şen filmi olan Eşkıya'dan sonra 11 yıllık evlilikleri bitti.
Sinema filmi ve dizilerde rol almaya devam ediyor.
 
Rol aldığı oyunlar
Bankta İki Kişi : Nezihe Araz - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 2001
Ferhat ile Şirin : Nazım Hikmet - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1999
Saat 9.05 : Nezihe Araz - Tiyatro Bakış - 1995
Amadeus (oyun) : Peter Shaffer - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1984
 
Filmografisi :
Eşrefpaşalılar - 2010
Aile Reisi - 2009
Adak - 2006
Hayat Türküsü - 2006 (Konuk oyuncu, 1 bölüm)
Altın Saçlı Kız - 2002
Gülbeyaz - 2002
Ekmek Teknesi - 2002
Sana Bayılıyorun - 2002
Son - 2001
Güzel Günler - 1998
Solgun Bir Sarı Gül - 1996
Eşkıya - 1996
Gölge Oyunu - 1992
Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni - 1990 (Konuk oyuncu)
Muhsin Bey - 1987
Kaynanalar - 1975
Kaynanalar - 1974
Umut Dünyası - 1973
Ağıt - 1971
 
kaynak:wikipedia.org

Sermin Hümeriç Rol aldığı yapımlar :



EN GÜNCEL