Ana Sayfa Oyuncu, Sunucu ve Ekran Yüzleri Yılmaz Gruda

Yılmaz Gruda
Oyuncu :
Yılmaz Gruda

Yılmaz Gruda ,

14 Temmuz 1930 yılında İstanbul'da doğmuştur. Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, şair, oyun yazarı, çevirmen.
Ankara Ticaret Lisesi'ndeki eğitim sürecini yarıda bırakarak devlet memuru olan Gruda'nın yazdığı şiirler,
1950'li yıllarda, çeşitli dergilerde yayımlanmaya başladı. 1956 yılında girdiği Cep Tiyatrosu'nda başlayan oyunculuk yaşamı,
 Ankara Devlet Tiyatrosuna ait Küçük Tiyatro'da devam etti. Ankara Meydan Sahnesi ve Nisa Serezli topluluklarında da görev
yaptı. Bir süre yeniden memurluk hayatına dönüp, muhasebecilik yaptı. Muammer Karaca tiyatrosunu yönetti. Ayşen
 Gruda'nın eski eşi olan sanatçı, aynı zamanda Attilâ İlhan ile beraber mavi hareketini yaratan şairlerdendir. Seyirlik tiyatro
oyunları da yazıp, çeviriler yapan Gruda'nın eserlerinde geleneksel Türk tiyatrosu ve Çehov etkisi açıkça görülür. Sanatçının
yayımlanmış eserleri bulunmaktadır. Kamera önünde de yer alan Yılmaz Gruda, sinema ve dizi filmlerde rol almaktadır.

 Filmografisi
    İşler Güçler (dizi) - 2012
    Suskunlar - (konuk oyuncu) - 2012
    Aşk Tesadüfleri Sever - 2011
    Çakıl Taşları-2010 Süleyman
    Şeytanın Pabucu - 2009
    Aşk Geliyorum Demez - 2008
    Kavak Yelleri - 2007
    Yabancı Damat - 2004
    Gözlerinde Son Gece - 1996
    Aylaklar - 1994
    Meryem Ve Oğulları - 1977
    Tek Başına - 1976
    Arabacının Aşkı - 1976
    Su Perisi Elması - 1976
    Güngörmüşler - 1976
    Kana Kan - 1976
    Şoför - 1976
    Aşk Dediğin Laf Değildir - 1976
    Kuklalar - 1976
    Vur Tatlım - 1975
    Diyet - 1975
    Nereden Çıktı Bu Velet - 1975
    Kartal Yuvası - 1974
    Fedai - 1974
    Sevda Yolu - 1973
    Cano - 1973
    Bebek Yüzlü - 1973
    Zulüm - 1972
    Suya Düşen Hayal - 1972
    Bir Kadın Kayboldu - 1971
    Ölünceye Kadar - 1970
    Herkesin Sevgilisi - 1970
    Ağlayan Melek - 1970
    Bomba Ahmet - 1970
    Kanun Benim - 1966
    Karakolda Ayna Var - 1966
    Affetmeyen Kadın - 1964
    Rüzgar Zehra (Sünger Avcıları) - 1963
    Kader Yolcusu - 1961
    İstanbul'da Aşk Başkadır - 1961
    Suçlu Aşıklar - 1961
    Gecelerin Ötesi - 1960
    Düşman Yolları Kesti - 1959
    Dokuz Dağın Efesi - 1958

kaynak:wikipedia.org

Yılmaz Gruda Rol aldığı yapımlar :



EN GÜNCEL